Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Tenismanul Dominic Thiem i se alătură lui Novak Djokovic în finala turneului Australian Open

Tenismanul Dominic Thiem i se alătură lui Novak Djokovic în finala turneului Australian Open

31 Ianuarie 2020 - 

Tenismanul austriac Dominic Thiem, cap de serie numărul 5, îl va întâlni duminică pe sârbul Novak Djokovic, nr. 2 mondial, în finala turneului Australian Open, la Melbourne, primul Grand Slam al anului, după ce l-a învins vineri pe germanul Alexander Zverev, cap de serie numărul 7, cu 3-6, 6-4, 7-6 (3), 7-6 (4).

Ultima semifinală masculină de la Australian Open, dintre doi reprezentanţi ai noului val, a fost câştigată de Dominic Thiem, care după ce a pierdut primul set a revenit şi a arătat un tenis mai solid decât al germanului Alexander Zverev.
Thiem a obţinut victoria după trei ore şi 42 de minute, având 10 aşi, faţă de 16 ai adversarului. Situaţia a fost echilibrată la mingile direct câştigătoare, cu 43 Thiem şi 42 Zverev, austriacul având mai multe erori neforţate, 40-33, şi doar cinci puncte în plus la total, 138-133.
Thiem s-a calificat în a treia sa finală de Grand Slam, primele două fiind pierdute la Roland Garros în faţa spaniolului Rafa Nadal, pe care acum l-a eliminat în sferturi. După ce în ultimii ani finalele de Grand Slam au fost dominate de trioul Djokovic-Nadal-Federer, austriacul poate deveni primul jucător născut în anii '90 care câştigă un titlul major.
Zverev a jucat prima lui semifinală de Mare Şlem, cel mai bun rezultat până acum la turneele majore fiind sferturi la Roland Garros, în 2018 şi 2019.
În cele 10 dueluri precedente, Novak Djokovic s-a impus de şase ori, iar austriacul de patru ori, dar Thiem a câştigat ultimele două partide din 2019: finala Turneului Campionilor şi semifinala de la Roland Garros. Sârbul va încerca să triumfe pentru a opta oară la Melbourne, din tot atâtea finale.

Lasă un comentariu