Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport România O sută de ani de jertfe pentru păstrarea Unirii și păcii pe pământ românesc. De Centenarul României, pentru militarii veterani ai Teatrelor de Operații, Centru de recuperare la Târgoviște

O sută de ani de jertfe pentru păstrarea Unirii și păcii pe pământ românesc. De Centenarul României, pentru militarii veterani ai Teatrelor de Operații, Centru de recuperare la Târgoviște

15 Aprilie 2018 - 

Centenarul Unirii ce se apropie cu pași repezi, va fi sărbătorit prin mii de activități pe întreg teritoriul țării noastre. Ne vom bucura că România a împlinit un secol, dar vom uita, foarte probabil, să ne amintim de miile de soldați care au luptat pentru țară. Numele lor nu le mai știm, s-au stins odată cu părinții, copiii sau frații care au murit cu dorul de tatăl, fiul sau fratele ce a plecat pe front și nu s-a mai întors, niciodată.

 

După o sută de ani de la eroismul soldaților care au luptat pe front pentru întregirea României, la mii de kilometri depărtare de casă, alți militari români veghează la liniștea României, executând misiuni de combatere a terorismului, umanitare și de menținere a păcii în zonele de conflict de pe planetă. Pentru că astăzi, în era globalizării, liniștea unei națiuni este influențată de pacea și securitatea mondială pe care, fiecare dintre noi, suntem datori să le apreciem. După cum, datori suntem să mulțumim soldaților români care luptă pentru ca pacea să domine războiul ce frânge visele, uneori trupurile copiilor, în state ale lumii de pe mai multe continente.

Militarii români din Teatrele de Operații nu luptă în războiul altora, cum sunt blamați adesea, ci ajută copiii, oamenii simpli din acele state să se pună la adăpost de gloanțele războiului și de flagelul terorismului. Cu lacrimi în ochi, își strâng familia în brațe și pleacă departe de țară cu speranța în suflet că vor îndeplini misiunea și se vor întoarcea lângă cei dragi. Gândul acesta, albumul cu fotografii și tricolorul românesc îi fac să îndure lunile lungi petrecute pe un pământ străin, acolo unde încearcă să facă bine altor oameni a căror soartă e mult mai potrivnică decât a noastră și, implicit, să nu se extindă din acele zone până la noi,  să asigure liniștea acestui neam.

La rândul lor, cei apropiați militarului plecat în misiune într-o zonă de conflict, trăiesc la fel de intens, rugându-se ca Dumnezeu să-l aibă în pază și tremurând ori de câte ori, din Teatru de Operații, veștile rele cad ca un trăznet în țară. Adesea, nașterea propriului copil, primii pași ai acestuia, prima zi de școală sau ziua absolvirii școlii sunt trăite indirect, departe de casă, cu arma la piept și ochii înlăcrimați la vederea fotografiile ce sosesc  de acasă și alină dorul de familie.

Militarii ce pleacă în Teatrele de Operații sunt profesioniștii soldaților noștri, instruiți să reprezinte România cu demnitate în lume, capabili oricând de sacrificiul suprem. Iar sacrificul suprem își spune uneori cuvântul și războiul își ia periodic tributul de sânge.

În anul Centenarului Unirii, zeci de militari români, plecați să lupte sub drapelul național, căzuți la datorie, trăiesc astăzi în sufletele și în amintirile celor dragi. Alte zeci de militari veterani luptă CITEȘTE MAI DEPARTRE AICI

 

Lasă un comentariu